Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΡΑΚΑΛ

Επιστημονική Ονομασία:

Caracal caracal
Προέλευση:

Στα περισσότερα μέρη της Αφρικής και στην Δυτική Ασία.Διατροφή:

Μικρά θηλαστικά και πουλιά, μικρά μεγαλύτερων θηλαστικών και μερικές φορές κουφάρια.

Πληροφορίες:

Ζει κυρίως σε ξηρές στέπες, ερήμους και σαβάνες. Δραστηριοποιείται και κυνηγά τα θηράματά του κυρίως το σούρουπο και την αυγή. Είναι πολύ επιδέξιος κυνηγός και μπορεί να πιάσει πουλιά στον αέρα. Το Καρακάλ μπορεί να επιβιώσει αρκετό χρόνο χωρίς νερό, ικανοποιώντας τις ανάγκες του από τα υγρά των θηραμάτων του.
Το θηλυκό γεννά 2 ως 4 μικρά μετά από 70 μέρες κύησης. Η διάρκεια της ζωής του στη φύση κυμαίνεται από12 έως 15 χρόνια.

Κατάσταση διατήρησης: Το Καρακάλ είναι αρκετά κοινό στις περισσότερες χώρες προέλευσής του. Σε ορισμένες περιοχές το κυνηγούν ακόμα για την γούνα του, και θεωρείται απειλή για τα ζώα της φάρμας.